субота, 10. октобар 2009.

Članak iz časopisa "Novi Moj Pas" broj 84, februar 2009. godine

Na slici:
Deo članova Upravnog Odbora Prvog Kluba za Vojvođanske rase pasa "Panonija"

Prva smotra i prva Skupština Prvog kluba za vojvođanske rase pasa PANONIJA

Dana 06.09.2008. godine održana je osnivačka skupština Prvog kluba za vojvođanske rase pasa PANONIJA. Sazivu starog kluba pri KSV, koji više nije mogao da izvršava svoje dužnosti, novi osnivači novog kluba su se zahvalili. Otpočeti rad novog kluba nastavio je skupštinu i birao nove članove.
Prisutni su upoznati sa situacijom u vezi vojvođanskih rasa, kao i sa kompletnom dokumentacijom kluba koju je finansirao i uradio Jovan Plačkić koji je jednoglasno izabran za predsednika kluba. Predsednik upravnog odbora је Prodanov Nedeljko, podpredsednik JovanovĐorđe, a sekretar Novoselac Konstantin. Nadzorni odbor: predsednik Svetozar Paroški, član Ćetojević Jovan, član Gac Ferenc. Disciplinska komisija: predsednik Despotov Dragoslav i član Mirko Knezi.
Na redovnoj skupštini razmatrano je i pitanje članarine, štampanja članskih knjižica i uslovnih rodovnika, kao i izrade pečata. Nakon Skupštine је održan sastanak upravnog odbora gde je odlučeno da se organizuje smotra do 25. decembra. Takođe је odlučeno da se intenzivira rad na drugoj rasi vojvođanski taksin. Pozivaju se svi Ijubitelji i odgajivači pulina da se učlane u novoosnovani klub, info'rmacije o članarini mogu se dobiti na broju: 064/256 4834
Jovica Plačkić

U organizacAke rase pasa PANONIJA, u Kovilju je nedaleko od manastira 15.11.2008. održana prva smotra vojvođanskih ovčarskih pasa pulina.
Izvedeno је 16 pasa, od kojih je 1 lodgovaralo standardu (8 ženki i 3 mužjaka - svi iz Kovilja). U Kovilju i Gardinovcima 04.01.2009. је održano terensko matičenje prilikom kojeg је umatičeno 12 pasa(6 mužjaka i 6 ženki). Tom prilikom je umatičeno i 5 štenadi. Svi umatičeni primerci dobili su uslovne rodovnike Prvog kluba za vojvođanske rase pasa, čiji članovi nisu žalili vremena i truda da i po hladnom vremenu rade na terenu, radujući se broju umatičenih pasa, što daje nadu da će ova naša stara rasa konačno doživeti svetlu budućnost.
Na kraju, za uspešnu organizaciju smotre i matičenja naročito se pohvaljuju Jovanov Đorđe i Novoselac Konstantin bez kojih bi ove aktivnosti bile teško izvodljive.
Jovica Plačkić

Нема коментара:

Постави коментар